Da li će Klis do historijskog uspjeha: "Igrat ćemo na našem stadionu, šanse su još veće"

Nedim Kudra za SportSport.ba

Da li će Klis do historijskog uspjeha: "Igrat ćemo na našem stadionu, šanse su još veće"

S. Mlaćo

Klis je izbjegao premijerligaša u žrijebu parova četvrtfinala Kupa naše zemlje.

Član Druge lige Jug koji se već proslavio sjajnim igrama u Kupu naše zemlje u ranijim sezonama ovog takmičenja na svom će terenu ugostiti 10. marta Zvijezdu 09, člana Prve lige RS.

Trener Klisa Nedim Kudra, nekadašnji član sarajevskog Željezničara, bio je više nego zadovoljan kada smo ga kontaktirali odmah poslije žrijeba.

"Supruga govori da ćemo izvući Zvijezdu 09, a ja sam rekao da nema šanse, da su šanse za to 0,001 posto. Na kraju ipak Zvijezda 09, igramo kući, najbolje za nas. Šanse su 50-50, iako njih ne poznajem mnogo", priča Kudra, te nastavlja

"Od danas ćemo početi prikupljati informacije o njima. Prije dvije godine smo bili u četvrtfinalu, nesretno smo ispali od Sloge Gornje Crnjelovo. Bilo je tamo 1:1, a kod nas 2:2. Sada je jedna utakmica, igra se kod nas i to na našem stadionu u Buturović Polju. Šanse su nam zbog toga još veće, ali ne smijemo igračima praviti pritisak. Šteta što neće biti publike, jer da ima igrali bi u Konjicu i bio bi pun stadion".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Klis je prvi dio sezone u Drugoj ligi Jug okončao na trećem mjestu.

"Ljubuški se izdvojio, a nas su pratili brojni pehovi. Korona, izolacija, itd, pa nam je Ljubuški pobjegao na 13 bodova. Učinit ćemo sve da smanjimo zaostatak, cilj je da budemo drugi, a sve ispod toga je neuspjeh. Sada smo doveli četiri kvalitetna igrača, a radi se o Azeru Koziću, Edinu Canoviću, Velidu Koziću i Farisu Bajramoviću. Imamo 20 igrača, podjednakih kvaliteta i teško će biti odrediti prvih jedanaest. Svi momci dobro rade, a zadnja provjera nam je u subotu u Gabeli protiv GOŠK-a. To je rival mislim sličnih kvaliteta kao Zvijezda 09", dodao je ambiciozni Kudra, trenerska budućnost naše zemlje.

Top Komentari

vence
Pa Alisa draga reci suprugu da ce proci i Zvijezdu09. :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi