Nedisciplina Greenwooda koštala suspenzije s dvije posljednje utakmice Uniteda
Foto: EPA

Mladi krilni nogometaš sve češće upada u probleme

Nedisciplina Greenwooda koštala suspenzije s dvije posljednje utakmice Uniteda

Mlađahni napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood propustio je posljednje gostujuće pobjede Manchester Uniteda kod Newcastle Uniteda (1:4) i PSG-a (1:2), po svemu sudeći zbog sasvim drugog razloga nego onog koji je naveden. 

Službeno je bio ozlijeđen što je potvrdio trener Ole Gunnar Solskjear, a neslužbeno je bio na hlađenju zbog nepoštivanja klupskog pravilnika.

Naime, The Guardian piše kako je Greenwood nekoliko puta zakasnio na klupske aktivnosti, a neigranje u Premiershipu i Ligi prvaka igraču je bilo upozorenje.
Greenwood je prošle sezone briljirao na velikoj sceni sa 17 postignutih pogodaka, a ove godine ga učestalo prate skandali jer je u septembru potjeran iz reprezentacije zajedno s Philom Fodenom zbog dovođenja djevojaka u hotel za vrijeme izolacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi