Nedjelja kada proziva Musemić

Sarajevo kreće u pohod na titulu

Nedjelja kada proziva Musemić

Fudbaleri jesenjeg prvaka Premijer lige BiH, Sarajeva do kraja sedmice imat će još vremena da duškaju i uživaju, a onda kreće dril.

Trener koševskog premijerligaša i lidera na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski i čak 15 u odnosu na gradskog rivala Željezničar okupit će i prozvati svoje fudbalere u nedjelju u Trening kampu u Butmiru u 12 sati čime će zvanično početi pripreme za sezonu koja bi vrlo lako mogla biti trofejna.

Sarajevo je na početku sezone doživjelo debakl od Atalante na Koševu i kada niko nije očekivao da se mogu lako oporaviti od tog šoka, Musemićevi izabranici zaigrali su ubjedljivo najbolji fudbal, rešetajući mreže protivnika, pri čemu su osim znanja pokazali i mentalnu snagu.

Pojačanja koja su dovedena uoči sezone pokazali su se kao pun pogodak, posebno se to odnosi na Benjamina Tatara, a pod Musemićevom palicom, nakon skromne prethodne sezone prepune turbulencija, Ahmetović, Rahmanović, potpomognuti s nekoliko vrlo mladih igrača procvjetali su pa je konačan epilog ovakav kakav je bio neminovan.

Sada međutim slijedi "konačni obračun". Da li će fudbaleri Sarajeva lakše ući u pripremne mečeve koje su poslovično fenomenalno odigravali, a onda u prvenstvu nastaviti briljirati, ili će maksimalno ozbiljno doživjeti svaku provjeru tokom zimske stanke kao dosad, pitanje je koje ovoga puta traži dublju analizu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodnih godina ispostavljalo se da su fenomenalne igre sa priprema samo bile uteg na leđima bordo igrača.

Bilo kako bilo, nakon uvodnih nekoliko dana bordo ekspedicija otputovat će u Hercegovinu, a završni turnus odradit će u Antaliji. Pozitivno za tim je to da je klub produžio ugovore Rahmanoviću i Tataru, pa je učinjeno što je bilo moguće da se zadrži pozitivna atmosfera i kohezija unutar grupe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
SRETNO PITARI,OVE GODINE TITULA
47 1
Edin Merlin
Ako Bog da skupa slavimo duplu krunu !!!
34 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi