Nedo Turković karijeru nastavlja u Rumuniji

Bh. napadač potpisao za Turris Turnu Maguarele

Nedo Turković karijeru nastavlja u Rumuniji · Zvanično

Bh. napadač Nedo Turković potpisao je za rumunski Turris Turnu Magurele.

Nekadašnji fudbaler Željezničara je bez angažmana bio od aprila kada se razišao s Badak Lampungom iz Indonezije, a potragu za novim klubom ovih dana je i zvanično okončao.

Trenirao je Turković neko vrijeme s rumunskim drugoligašem, a kako je u međuvremenu uspio da u tri kontrolne utakmice postigne četiri pogotka, u klubu nisu imali dilemu da li mu ponuditi ugovor.

Da je Turković potpisao za Turris Turnu Magurele zvanično je saopštio ovaj rumunski drugoligaš, a naš napadač je u klupskim prostorijama imao priliku i pozirati u opremi novog kluba držeći pritom šal u ruci.

"Radi se o dobroj ekipu, o pozitivnoj priči. Evo, trener Rapida je, kada je govorio o konkurentima za plasman u prvu ligu, pomenuo i našu ekipu. Ove godine je 2. liga Rumunije najjača u posljednjih 20 godina. Tu su ekipe poput Petrolula, Rapid Bukurešta, tu su i Universitetea Cluj i Metaloglobus", izjavio je za SportSport.ba Nedo Turković.

Kroz karijeru 28-godišnji Turković je imao priliku nastupati za Željezničar, Travnik, Lovčen, kazahstanski Akzyajik, azerbejdžanski AZAL, Olimpik, Brežice, indijski Neroca FC, malteški QFC i Badak Lampung u Indoneziji.

Top Komentari

Stanley
slika i prilika fk zeljescara
2 0
rajvosa1946
propali idiot
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi