U Berlinu slave jer im Schalke nije oteo titulu najgore ekipe u povijesti Bundeslige

Tasmania je ostala na broju jedan

U Berlinu slave jer im Schalke nije oteo titulu najgore ekipe u povijesti Bundeslige

E. Škorić

Tasmania Berlin ostala je ipak nedostižna za sve i još uvijek se vodi najgorom ekipom u povijesti njemačkog nogometa.

Tasmania je u sezoni 1965/66 uspjela ono što prije i poslije niko nije u Njemačkoj - uvezati čak 31 utakmicu bez pobjede. A rekord je umalo bio srušen...

Schalke je u subotu ugostio Hoffenheim i slavio je s visokih 4:0, no postojao je strah u Gelsenkirchenu da će to biti 31. utakmica u nizu bez ostvarene pobjede. Zvuči apsurdno, no u Tasmaniji slave što Schalke nije uspio da ih stigne.

"Bio je ovo prekrasan dan", kazao je nekadašnji kapiten Tasmanije nakon što je Schalke deklasirao Hoffenheim i tako prekinuo negativan niz, a ujedno Tasmaniju ostavio kao najgoru ekipu u povijesti njemačkog nogometa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U berlinskom klubu svjesni su da ih samo ta povijesna činjenica donekle čini "živim" i sve dok je rekorda, pričat će se o Tasmaniji. Schalke je do sada inače bio najbliže da oduzme epitet najgoreg ekipi iz Berlina ali i povratak Seada Kolašinca ujedno je bio svjetlo na kraju tunela za Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi