Negredo spasio Sevillu poraza, Spahiću 81 minuta

Espanyol ispustio pobjedu u završnici

Negredo spasio Sevillu poraza, Spahiću 81 minuta

Edmir Škorić

Petanesto kolo španskog nogometog prvenstva (Primere) startalo je večerašnjom remijem Espanyola i Seville.

Nedavno je Sevilla deklasirala na Cornelli momčad Espanyola s 3:0 u Kupu Kralja, a Katalonci su večeras propustili priliku za osvetu kada im je, sasvim sigurno, pobjeda bila više nego potrebna. S nova tri boda izabranici Javiera Aguirrea mogli su napustiti fenjerašku poziciju.

 

Verdu je domaćine doveo u vodstvo nakon trinaest minuta igre pogotkom s bijele tačke, ana isti način Andalužani dolaze do izjednačenja. Strijelac je bio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. 

 

Ko zna kako bi se utakmica odvijala do kraja da Jose Antonio Reyes u 39. minuti zbog drugog žutog kartona nije morao ranije pod tuš. S igračem manje gosti iz Seville uspijevaju izdržati do 60. minute, a onda rezervista Simao pogađa za 2:1. Portugalac je u igru, zanimljivo, ušao tek minutu ranije. Ipak, Negredo je u samoj završnici zabio za bod Seville.

 

Sevilla je bila oslabljena neigranjem Madura, Trochowskog, Medela i Lune. Prva dvojica su povrijeđeni, a Medel i Luna suspendirani. 

 

Naš kapiten Emir Spahić igrao je do 81. minute, kada ga je zamijenio ofanzivac Manu, u trenucima kada je Sevilla tražila barem izjednačenje. Negredo je u 90 minuti pogodio za 2:2.

 

 

Primera, 15. kolo:

Espanyol - Sevilla 2:2 (Verdu 13 - penal, Simao 60/ Rakitić 24 - penal, Negredo 90)

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.