Neil Lennon više nije trener Celtica
Foto: EPA

Podnio ostavku

Neil Lennon više nije trener Celtica

Trener škotskog nogometnog prvoligaša Celtica Neil Lennon danas je podnio neopozivu ostavku. 

Lennon, koji je prošle sezone sa Celticom uvjerljivo osvojio prvenstvo, Kup i Liga kup Škotske, odlučio je podnijeti ostavku nakon što ove sezone klub u Premier ligi za najvećim rivalom Rangersima zaostaje ogromnih 18 bodova.

U priopćenju iz  škotskog giganta Celtica ističu kako je došlo do prekida suradnje s 49-godišnjim trenerom iz Sjeverne Irske, te da će njegovu poziciju privremeno preuzeti njegov dosadašnji pomoćnik John Kennedy. Nakon što je klub vodio u periodu od 2010. do 2014, Lennon je ponovo preuzeo Celtic 2019. godine. Ranije je trenirao Bolton Wanderers i Hibernian. Sa slavnim klubom iz Glasgowa je osvojio pet naslova prvaka Škotske te četiri pehara u Kupu Škotske i jedan u Liga kupu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti