Neizvjesno ko će zamijeniti Enriquea u Barceloni

Traži se nasljednik

Neizvjesno ko će zamijeniti Enriquea u Barceloni

Luis Enrique je odlukom da napusti Barcelonu izazvao lavinu nagađanja ko će doći na njegovo mjesto. 

Španac je saopštio da će na kraju tekuće sezone napustiti kormilo Barcelone i ujedno, barem na određeno vrijeme, povući se iz fudbala. U katalonskom klubu su već počeli da traže zamjenu, a mediji špekulišu sa nekoliko imena. 

Iako se kao glavni kandidat spominjao argentinski trener Jorge Sampaoli, koji od ljetos vodi Sevillu, Radio Catalunya tvrdi da od njegovog dolaska neće biti ništa jer je navodno dogovorio produženje saradnje sa timom iz Andaluzije. Budući da je pomenuti medij tradicionalno dobro upućen u dešavanja na Nou Campu, sada je plasirana informacija da najveće šanse ima Ernest Valverde. 

Valverde trenutno vodi Athletic Bilbao, ali to mu ne predstavlja problem ukoliko ga Barcelona bude zaista željela. On je svojevremeno kao igrač nastupao za Barcelonu dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi