Nek' Sheffield Unitedu crkne krava

Navijači Sheffield Wednesdaya razočarani

Nek' Sheffield Unitedu crkne krava

E. Škorić

Dva kluba iz Sheffielda natječu se u Championshipu, ali jedan je ove sezone znatno uspjepniji od drugog.

Sheffield United je osigurao drugo mjesto i direktan plasman u Premier ligu, dok je Sheffield Wednesday tek deveti sa 64 boda i bez šansi da se kvalifikuje makar u doigravanje za još jedno mjesto koje donosi promociju u viši rang.

Navijačima Sheffield Wednesdaya ne dopada se to što je njihov ljuti rival završio ispred Leedsa i igrat će u društvu najboljih engelskih klubova, a još manje im je drago što je vlasnik njihovog kluba uputio čestitku na adresu Sheffield Uniteda.

Dejphon Chansiri, vlasnik plavo-bijelog Sheffielda, čestitao je sugrađanima na velikom uspjehu, a onda su usljedile brojne kritike na njegov račun.

"Ništa u životu ne ujedinjuje i ne razdvaja poput nogometa, ali jedna stvar u ovoj fazi svake sezone je nepotpuna i želio bih ponuditi srdačne čestitke svima u Sheffield Unitedu na velikom uspjehu i promociji u Premier ligu. Možda smo rivali ali smo prijatelji iz istog grada koji ima jedinstvenu nogometnu tradiciju. Ovo može samo da koristi Sheffiedlu i Unitedu želimo najbolje, a našim navijačima obećavamo da ćemo dati sve od sebe i da se i mi tamo nađemo naredne godine", objavio je prvi čovjek Wednesdaya.

"Osjećam se bolesno nakon ovoga što sam pročitao", tek je jedan od komentara nezadovoljnih navijača devetoplasirane ekipe Championship.a

Do sada Sheffield United nije odgovorio na čestitku rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi