Leeds slavi nulu u derbiju "Grada čelika"!
Foto: sufc.co.uk

Nijedna ekipa ne može biti zadovoljna

Leeds slavi nulu u derbiju "Grada čelika"!

Danas je na Hillsboroughu u okviru 35. kola Championshipa odigran gradski derbi, duel Sheffiled Wednesdayja i Sheffiled Uniteda. Nijedna ekipa nije uspjela postići gol, pa je susret završen rezultatom 0:0.

Na Hillsboroughu je viđena dosta tvrda utakmica, bez puno prilika, pa je na kraju 0:0 i najrealniji rezultat. Ipak, ni Wednesday ni United ne mogu biti zadovoljni jednim bodom.

Sheffield Wednesday i dalje ima šansu da dođe do play-offa za Premiership iako se nakon današnjeg remija nalazi tek na 13. mjestu na tabeli. Da je kojim slučajem domaćin danas slavio, poravnao bi se sa Hullom, Nottingham Forrestom i Birminghamom koji imaju po 50 bodova, te bi bio četiri boda udaljen od šeste pozicije koja vodi u play-off.

Sa druge strane, Sheffield United je derbi dočekao na trećem mjestu, a nakon utakmice je tu i ostao s tim što sada ima 65 bodova. Da je večeras savladao gradskog rivala United bi imao 67 bodova i bio poravnat sa Leedsom koji je na drugoj poziciji (koja garantuje direktan plasman u PL).

Kada se sve sagleda, današnjom nulom na Hillsboroughu najzadovoljniji može biti Leeds koji je zadržao prednost nad Sheffiled Unitedom i u naredno kolo može ući sa puno manje pritiska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi