Nekad igrao za Trabzonspor, sada je u 3. ligi Hrvatske

Neobičan pad karijere Drage Gabrića

Nekad igrao za Trabzonspor, sada je u 3. ligi Hrvatske

Bivši fudbaler Hajduka, Rijeke i Trabzonspora Drago Gabrić završio je, ni manje ni više nego u trećoj ligi Hrvatske.

Ovaj 30-godišnjak je postao član Junaka iz Sinja, u kojem će pokušati da oživi svoju karijeru koja je u strmoglavom padu.

“Došao sam u Junak nakon razgovora s trenerom Čelićem i direktorom Knezovićem s ciljem da se osigura opstanak u ligi. Ova meni uvijek draga sredina to zaslužuje", rekao je Gabrić nakon potpisa ugovora, te dodao:

"Do sada sam i u sportu i u životu prošao put od vrha do ponora i nazad. Uvijek se treba boriti i imati motivacije, a toga mi nije nedostajalo gdje god sam bio. Budite sigurni da ću profesionalno odrađivati svoj posao u dresu Junaka".

Drago Gabrić je karijeru počeo u Hajduku, iz kojeg je 2009. godine otišao u Trabzonspor za 2,5 miliona eura. Nakon toga je nastupao za Ankaragucu, Rijeku, Domžale, Zadar i Koper, u kojem je imao posljednji inostrani angažman.

Gabrić se sa ovim slovenačkim timom rastao u januaru 2016. godine i Junak će mu biti prilika da se vrati na pravi put.

Vrijedi istaći da je ovaj 30-godišnji krilni fudbaler sakupio i pet nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti