Nekada džoker sir Alexa sanja o trenerskom poslu u Unitedu

Dva kola prije kraja prvenstva njegov Molde vodeći

Nekada džoker sir Alexa sanja o trenerskom poslu u Unitedu

Ubojica dječijeg lica, to je nadimak koji je dobio u Manchester Unitedu. Poznat je bio još kao i najuboitiji džoker Alexa Fergusona. 

Sa Manchesterom je osvojio šest naslova engleske Premier lige, tri FA kupa, a postigao je i pobjednički pogodak u finalu Lige prvaka na Camp Nou 1999. godine. Danas trenira Molde. Naravno riječ je o Ole Gunnar Solskjaeru. 

 

Solskjaer je izjavio da mu je najveća želja i san, jednog dana sa klupe voditi Crvene đavole:

 

"To je san, ali idemo redom, korak, po korak. Prvo želim da postanem trener u Engleskoj. Nisam naivan da kažem, mogu raditi taj posao, ali u životu treba imati velike snove i velike ciljeve."

 

Solskjaer je tek počeo sa trenerskim poslom, ali ne krije da je imao ponuda:

 

"Ja sam tek na početku. Prošlo je dvije godine, manje-više, kako sam trener u Norveškoj. Doći će vrijeme i za odlazak na Otok. Pričao sam sa čelnicima nekih klubova i objasnio im da je još uvijek rano. Želim da učim i neću sebi da zadajem preteške ciljeve. Biti trener nije lako, ali je veliki užitak, kada pobjeđujete, ali kada gubite onda je veliki izazov." 

 

Solskjaer smatra da je karakter igrača jako bitan u sastavljanju momčadi:

 

"Igrajući u Unitedu naučio sam mnogo toga. Kao naprimjer da su najbolji igrači, najbolje osobe. Kao Roy Keane, Paul Scholes, Edwin van der Sar." 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je osvojio prvenstvo svoje zemlje sa Moldeom, a ove sezone je na putu da ponovi isto. Molde je trenutno prvoplasirana ekipa, sa bodom više od Stromsgodesta, dva kola prije kraja.

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.