Nekada je bio krvnik Arsenala, a sada glumi u filmu sa Angelinom Jolie

Navijači Topnika ga se dobro sjećaju

Nekada je bio krvnik Arsenala, a sada glumi u filmu sa Angelinom Jolie

S. Pašalić

Arsenal će u četvrtak na Emirates stadionu odigrati prvu utakmicu polufinala Evropa lige protiv Valencije.

Ove dvije ekipe su se prethodno sastale u Ligi prvaka u nekim jako bitnim mečevima, a jedan čovjek je bio prvo ime tih susreta.

Tokom sezone 2000/2001 John Carew je igrao u Valenciji i bio je junak u odlučujućim utakmicama protiv engleskog tima.

Norvežanin je te sezone postigao gol za pobjedu Valencije od 1:0 i prolazak dalje nakon što je prva utakmica završila rezultatom 2:1 za Arsenal.

Ova dva kluba su se i naredne godine ponovo susrela, ovaj put u grupi, a Carew je ovaj put bio dvostruki strijelac u pobjedi Valencije od 2:1. Valencia je tada završila na prvom mjestu, dok Arsenal nije prošao dalje.

Carew je dvaput presudio Topnicima u svojim danima nogometne karijere, a danas je u svijetu filma i bavi se glumom.

Dead of Winter (2014) i Hovdinger (2015.) su dva filma u kojima je glumio ovaj bivši nogometaš. Trenutno, on ima malu ulogu u Maleficentu 2, u Disneyjevom blockbusteru s Angelinom Jolie.

View this post on Instagram

#tb Cannes 2017 , blue vs hazel/green lol #Goodtimes #Cannes 🎬🎥

Potražite više informacija na temu La Liga:

A post shared by john_carew (@john_carew) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi