Nekada potencijalni Zmaj osuđen na pet godina zatvora

Proces okončan

Nekada potencijalni Zmaj osuđen na pet godina zatvora

Skandal koji je nedavno pogodio Austriju zbog kladioničarske mafije, u kojoj je bio i fudbaler bh. porijekla, konačno je okončan.

Naime, nekadašnji reprezentativac Austrije Sanel Kuljić za kojeg se jedno vrijeme zanimao i N/FSBiH, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, jer se vjeruje da je namještao utakmice u austrijskoj prvoj i drugoj ligi i za to primao ogroman novac. 

Inače, Kuljić je u dresu A reprezentacije Austrije odigrao 20 utakmica, a kao igrač Rieda 2006. godine bio je najbolji strijelac austrijskog prvenstva. Roditelji su mu porijeklom iz sela Šepak, kod Zvornika, odakle su emigrirali u Austriju 70-ih godina prošlog stoljeća. 

Pored Kuljića, kazna zatvora izrečena je i bivšem fudbaleru Grodiga Dominique Tabogi, koji je osuđen na tri godine.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.