Nekada velika nada Barcelone pojačala LA Galaxy

Dos Santos kod Hušidića

Nekada velika nada Barcelone pojačala LA Galaxy

A. Beganović

Reprezentativac Meksika i nekada velika nada Barcelone, Giovani Dos Santos, karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dos Santos je potpisao ugovor sa aktuelnim prvakom MLS-a Los Angeles Galaxyjem tako da će u naredne četiri i pol godine nositi dres ovog kluba.

Finansijski detalji ugovora još uvijek nisu poznati, a trener kluba čije boje brani i naš Adis Hušidić zadovoljan je zbog dolaska meksičkog fudbalera.

"Za Dos Santosa će ovo biti novi veliki izazov. On nije bio u klubu gdje je imao toliko odgovornosti. Od njega će se zahtjevati dvostruko više i to će mu pomoći u sazrijevanju", izjavio je Bruce Arena.

Podsjetimo, u ptotekle dvije godine Dos Santos je nastupao za Villarreal, a prije toga igrao je za Barcelonu, Tottenham, Ipswich, Galatasaray, Racing i Mallorcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.