Nekadašnji evropski hit se danas nalazi pred gašenjem

Nekadašnji evropski hit se danas nalazi pred gašenjem

Edmir Škorić
Teme:

Švicarski klub FC Thun je u velikim problemima i klub bi mogao da se ugasi na kraju sezone.

Thunu je neophdno milion franaka do kraja godine, a to će pokušati skupiti uz pomoć donacije navijača. Iz kluba su kazali da je sve gotovo ukoliko ne bude velikog odaziva navijača.

Klub je osnovan 1898. godine, no nije osvonio nijedan trofej, a trenutno je osmoplasirani tim prvenstva.

Ono što je zanimljivo, u sezoni 2005/06 Thun je igrao Ligu prvaka u grupi sa Arsenalom, Spartom i Ajaxom, a kasnije i u grupnoj fazi Evropske lige sa Dinamom Kijevom, Genkom i Rapid Bečom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači su već dva puta finansijski pomagali klubu, a on se nada i pomoći od grada koji će sredinom decembra razmotriti pozajmicu od nekoliko stotina hiljada eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi