Nekadašnji igrač AEK-a novo pojačanje Mladosti

Ablaye Faye Yare se priključio novoj ekipi

Nekadašnji igrač AEK-a novo pojačanje Mladosti

E. Čaušević

Fudbaleri Mladosti nalaze se već nekoliko dana u Antaliji gdje se pripremaju za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ekipa Husrefa Musemića prije dva dana odigrala je pripremni meč protiv Kairat Amatyja u kojem su iznenađujuće slavili sa 2:1. Ekipu iz Doboja kod Kaknja već danas očekuje novi meč, a protvnik će im biti Napredak iz Kruševca.

U današnjem meču za Mladost bi trebao debitovati novi fudbaler, Ablaye Faye Yare, koji se danas priključio ekipi. Ovaj 22-godišnji defanzivni vezni fudbaler zadnji angažman imao je u grčkom AEK-u s kojim je ljetos sporazumno prekinuo saradnju.

Ablaye Faye Yare je za SportSport.ba potvrdio da će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa ekipom Mladosti, te da će se u novom klubu najvjerovatnije zadržati do ljeta. No, zvanična potvrda njegovog dolaska u Mladost bit će za nekoliko dana kada Yare potpiše ugovor.

Ovaj Senegalac četiri godine proveo je u Grčkoj nastupajući za Kallitheu i AEK. U dresu drugoligapa Kallithee odigrao je 44 utakmice i postigao je pet golova, dok je za AEK nastupio 11 puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Foto: SportSport.ba

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti