Nekadašnji ljubimac Hordi zla pojačao Široki Brijeg

Ivan Sesar tri godine na Pecari

Nekadašnji ljubimac Hordi zla pojačao Široki Brijeg

Dino Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega danas su dobili veliko pojačanje pred narednu sezonu u Premijer ligi, gdje svakako očekuju da budu među prve tri ekipe.

Novi igrač kluba s Pecare je 25-godišnji veznjak Ivan Sesar, a ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i sam igrač.

"Dobro ste informisani, upravo sam potpisao ugovor na tri godine sa Širokim Brijegom. Iskreno sretan sam i zadovoljan, vratio sam se kući i očekujem da pomognem klubu u ostvarivanju svojih ambicija. Nakon devet godina ponovo sam na Pecari i vjerujem da ću ostaviti snažan utisak u ovom klubu, te se igrama ponovo vratiti u krug potencijalnih reprezentativaca", kazao je za naš portal Sesar.

Ivan Sesar svoju karijeru je počeo u Širokom Brijegu, a kao talentovani junior napustio je klub 2006. godine prešavši u juniore Zagreba.  Nakon što je debitovao za prvi tim Zagreba, igrao je još za slovenski Koper, zagrebačku Lokomotivu, da bi 2011. godine prešao u Sarajevo, gdje je igrao svoj najbolji nogomet u dosadašnjoj karijeri.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon kluba s Koševa igrao je u turskim klubovima Elazigspor i Akhisraspor, da bi posljednjih pola godine proveo u Slovačkoj, gdje je nastupao za ekipu Dunajska Streda. Nastupao je za omladinske reprezentativne selekcije, a ima i dva nastupa za A-reprezentaciju BiH u vrijeme mandata Safeta Sušića.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti