Nekadašnji premijerligaški golgeter o koronavirusu: Nije tako kako se čini...

Iz Kine za SportSport.ba

Nekadašnji premijerligaški golgeter o koronavirusu: Nije tako kako se čini...

S. Mlaćo

Koronavirus koji se nedavno pojavio u Kini, glavna je tema u svim svjetskim medijima.

Prema posljednjim informacijama od istog je preminulo 56 ljudi, a zaraženo je čak 2.000 i prenosiv je i u periodu inkubancije, odnosno prije trenutka nastupanja simptoma.

"Zbog toga ga je i teže zaustaviti", naveli iz kineskog ministarstva zdravstva.

Nekadašnji premijerligaški golgeter Vladimir Karalić već godinu i pol stanovnik je Kine.

Ističe da prostora za paniku nema. Za SportSport.ba se večeras javio iz zemlje o kojoj svi pričaju već danima.

"Dobro sam, sve je ok. Panika se digla, ali i bolje da je tako. Radi preventive", ističe Karalić koji je zaposlen kao trener fudbala u školi koja broji čak 5.000 dječaka.

Sa porodicom je prije par dana na odmor, te prošao i pored grada Vuhan, gdje se pojavio virus.

Poslao nam je i fotografiju koja svjedoči o praznoj stanici u Vuhanu iz kojeg se i ne može izaći, a nikome ne pada na pamet ni doći.

Brojni kineski turisti dolaze u našu zemlju, te zemlje regione, zbog čega postoji određena bojazan da bi virus mogao stići i na ove prostore.

"Mislim da nema potrebe za panikom. Opet kažem, to je svi radi preventive. Ovaj virus nije ubio nikog zdravog", dodao je Karalić, te naveo da svi u Kini nose maske.

Karalić je i igračkoj karijeri nosio dres banjalučkog Borca, GOŠK-a, Slobode, Laktaša, Slobode Mrkonjić Grad, NK Travnik, NK Iskra, grčkog PAOK-a, poljske Polonie, te ND Gorica i NK Primorje iz Slovenije, kao i San Pegasusa iz Hong Konga.

Jedan nastup upisao je i za reprezentaciju BiH i to u decembru 2007. godine protiv Poljske.

Top Komentari

_arsenal_
Bitno da ste komentare obrisali ako nije tako kako se cini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi