Nekadašnji prvak Njemačke postaje amaterski klub

Neće ni u 3. ligu

Nekadašnji prvak Njemačke postaje amaterski klub

Nekadašnji njemački šampion 1860 Munchen doživio je krah. 

Dugogodišnji član 2. Bundeslige je prije nekoliko dana ispao u trećeligaško društvo, a iako su mnogi mnogi pomislili da su time dotaknuli dno, na kraju će pasti još niže. 

Naime, 1860 Munchen je ostao bez licence za takmičenje u trećoj ligi, jer je klupski investitor Hasan Ismaik odlučio da ne plati 11 miliona eura koliko su garancije za nastup u tom, posljednjem profesionalnom, rangu njemačkog fudbala. 

Jedan od najstarijih njemačkih klubova će se tako sljedeće sezone takmičiti u četvrtoj ili nižoj ligi, što je veliki udarac za klub, koji je u svojoj historiji osvajao prvenstvo i nacionalni Kup u dva navrata. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi