Nekadašnji reprezentativac BiH u 38. godini odlazi u mirovinu

Napušta redove Duisburga

Nekadašnji reprezentativac BiH u 38. godini odlazi u mirovinu

Poslije višegodišnje bogate i uspješne igračke karijere Branimir Bajić će reći zbogom fudbalu.

Fudbaler koji je dres BiH nosio u razdoblju od 2004. do 2008. godine neće produžiti ugovor sa njemačkim drugoligašem Duisburgom i na kraju sezone će se okrenuti drugim stvarima u životu.

Informaciju je potvrdio je i Duisburgov sportski direktor Ivica Grlić, također nekadašnji reprezentativac BiH, koji je istakao da je Bajić ostavio poseban trag u klubu i da zaslužuje posebno priznanje.

Bajić je u Duisburgu od 2010. godine i dosad je za ovaj klub odigrao više od 200 zvaničnih utakmica. Prethodno je još bio član TuS Koblenza, Denizlispora, Partizana i Radnika iz Bijeljine u kojem je ujedno i započeo svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Osim Bajića redove Duisburga će još napustiti Kingsley Onuegbu, Nico Klotz, Daniel Zeaiter, Dan-Patrick Poggenberg, Tugrul Erat i Marius Krüger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi