Nekadašnji trener Salaha otkrio zašto ga je prebacio sa beka na krilo

El-Shishini govorio za Bleacher

Nekadašnji trener Salaha otkrio zašto ga je prebacio sa beka na krilo

Eldar Ganibegović

Mohamed Salah ove sezone igra sjajno u dresu Liverpoola. U dosadašnjem dijelu engleske Premier lige reprezentativac Egipta postigao je 13 pogodak, što ga čini prvim strijelcem lige, a tome je dodao i tri asistencije.

Ovaj 25-godišnjak ljetos je stigao u Redse iz Rome, gdje je također pužao odlične partije. Do sada je opravdao uloženi novac i čini se kako igra sve bolje i bolje, što govori činjenica da je privukao pažnju velikana evropskog nogometa, između ostalog i Real Madrida.

Njegov nekadašnji trener El-Shishini, koji je tada vodio mlade snage El Mokawloona davno je primjetio njegov talenat, i odmah shvatio da će on postati vrhunski igrač.

"Kada sam trenirao ekipu El Mokawlona ispod 16 godina, imao sam pet igrača koji su igrali na poziciji lijevog beka i Salah je bio jedan od njih", rekao je El-Shishini za Bleacher, a zatim nastavio:

"U jednoj utakmici U16 Kairo lige igrali smo na gostovanju kod ENPPI-a, koji ima veoma jak mladi tim. Pobijedili smo sa 4:0 i tu utakmicu Salah je igrao na poziciji lijevog beka i promašio je pet prilika u kojima se nalazio jedan na jedan sa golmanom."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ono što sam vidio nisu bile prilike koje nije realizovao, ali njegov dribling i brzina su bili strašni. Poslije te utakmice, vidio sam Salaha kako plače zbog toga što nije postigao gol - nije mu bilo lako."

"Od toga dana sam odlučio da mi igra na desnom krilu. Rekao sam mu da će biti najbolji strijelac u dvije lige. Do kraja sezone postigao je ukupno 35 golova. Poslije toga, nikada nije prestao zabijati", ispričao je nekadašnji trener egipatskog internacionalca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi