Nekadašnji trener Zrinjskog pronašao zanimljiv angažman

Preuzeo reprezentaciju

Nekadašnji trener Zrinjskog pronašao zanimljiv angažman

Nekadašnji trener Zrinjskog i Viteza Ante Miše pronašao je novi angažman u Aziji.

Ovaj 51-godišnji hrvatski strateg trenersku karijeru će nastaviti kao selektor Turkmenistana, selekcije koja zauzima 136. mjesto na FIFA-inoj listi, a informaciju je na službenim stranicama potvrdio i savez ove zemlje.

Miše iza sebe već ima reprezentativnog iskustva, obzirom da je za vrijeme ere Ante Čačića radio kao pomoćnik u Hrvatskoj, a na klupi Turkmenistana naslijedit će Yazgulyja Hojageldyyjewa koji je kao selektor radio od januara 2017. godine.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako je angažman koji je dobio Miše zapravo plod saradnje HNS-a i Fudbalskog saveza Turkmenistana čiji su čelnici proteklih dana boravili u Zagrebu i posao završili u tajnosti. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Miše je, podsjetimo, pored Zrinjskog i Viteza od klubova trenirao Hajduk, Istru i Dugopolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi