Nekadašnji velikan se vratio u Bundesligu!

Nurnberg ponovo u eliti

Nekadašnji velikan se vratio u Bundesligu!

Nakon Fortune iz Duseldorfa, od danas je poznat i drugi klub koji će se naredne sezone takmičiti u Bundesligi.

Riječ je o Nurnbergu, koji se u njemačku elitu vraća nakon četiri godine provedene u popularnoj Cvajti. Povratak u Bundesligu su fudbaleri ovog kluba izborili kolo prije kraja sezone pobjedom 2:0 protiv Sandhausena.

Nurnberg je klub sa bogatom tradicijom koji je svoje zlatne dane proživljavao 20-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Prvaci Njemačke su bili devet puta, a u svojim vitrinama imaju i četiri trofeja Kupa od kojih je posljednji osvojen 2007. godine.

Za ovaj klub je u prošlosti nastupao veliki broj poznatih fudbalera, a svakako da se bh. javnost najviše sjeća Zvjezdana Misimovića koji je tamo odigrao jednu sezonu (2007/2008), nakon čega je uslijedio transfer u Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zanimljivo, za Nurnberg je jedno vrijeme s dosta uspjeha nastupao i Leon Benko, a igrali su tu i fudbaleri poput Ulija Hoenessa, Roberta Kovača, Angelosa Charisteasa, Cacaua i mnogih drugih.

Nurnberg kolo prije kraja sezone u 2. Bundesligi zauzima prvo mjesto sa 60 bodova koliko ima i drugoplasirana Fortuna, dok je na trećem mjestu Kiel koji će u doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi