Nekima bogatstvo, a njemu 2.500 dolara sedmično!

Zvijezda bez statusa zvijezde

Nekima bogatstvo, a njemu 2.500 dolara sedmično!

MLS je danas objavio plate fudbalera koji nastupaju u toj ligi, a najzanimljivije je bilo pogledati koliko zarađuju nekadašnje velike zvijezde fudbala u Evropi.

Najplaćeniji igrač u MLS-u je Kaka, koji zarađuje 6,6 miliona dolara godišnje. Slijede ga Steven Gerrard (6,2 mil.), Frank Lampard (6 mil.) te David Villa (5,6 mil.).

Među najplaćenijim fudbalerima su još i David Villa, Robbie Keane, Giovani Dos Santos, Andrea Pirlo, Didier Drogba...

Ipak, najzanimljivija je priča vezana za Shauna Wright-Phillipsa, bivšeg fudbalera Chelseaja i Manchester Cityja, koji sada nastupa za NY Red Bullse.

Njegova godišnja plata iznosi 'samo' 116 hiljada dolara godišnje, što je manje od dvije i po hiljade dolara sedmično.

Ne bi tu ništa bilo neobično da Wright-Phillips 'do jučer' nije zarađivao 87 hiljada dolara sedmično igrajući za QPR. Šta ti je život...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije