Nekoliko zvučnih imena će morati biti oprezni na stadionima Grbavica i Rođeni

Uoči sarajevskog derbija

Nekoliko zvučnih imena će morati biti oprezni na stadionima Grbavica i Rođeni

A. Čaušević

Premijer liga BiH se nastavlja predstojećeg vikenda. FK Željezničar i FK Sarajevo, dva prvoplasirana tima očekuju teški ispiti. 

Nakon što odigraju utakmice protiv Veleža, odnosno Širokog Brijega oba tabora sarajevskih rivala će se fokusirati na njihov međusobni duel za 10-ak dana na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Nekoliko zvučnih imena u obje ekipe će morati biti izuzetno oprezni na stadionima Rođeni i Grbavica jer postoji mogućnost da propuste drugi ovosezonski vječiti derbi.

U Bordo timu po dva žuta kartona imaju dva izuzetno važna igrača Besim Šerbečić i Mersudin Ahmetović, zatim Benjamin Tatar, Bojan Letić i Alen Mustafić.

Kada su u pitanju Plavi opasnost od suspenzije prijeti Semiru Štiliću čija je forma u naglom usponu, te Mladenu Veselinoviću i Srđanu Staniću.

Oprezni će morati biti i pomoćnici Amara Osima, Adnan Gušo i Almir Memić koji su do sada zaradili dvije javne opomene te prema pravilima od ove sezone svaka naredna znači i jedan meč odsustva s klupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predstojećeg vikenda suspenzije će odraditi Enes Sipović (Željezničar) te Anel Hebibović i Darko Lazića (Sarajevo) te će u slučaju da ne bude povreda konkurisati za gradski derbi.

Inače, Sarajevo Veležu gostuje u subotu od 13 sati, dok će Željezničar Široki Brijeg dočekati u nedjelju u 16 sati. Prvi međusobni duel sarajevskih timova ove sezone igran na Grbavici završen je visokom pobjedom Plavih s 5:2.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Sretno plavi
3 5
Taceoni
A u Mostaru izgleda biti zanimljivo nesmije ih pola u duel uci jace još ako Amar pošalje svoga sudiju bice gusto sa kartonima
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi