Nelson Semedo završio u bolnici
(Foto: EPA)

Napustio meč na poluvremenu

Nelson Semedo završio u bolnici

M. Šljivak

Fudbaler Barcelone Nelson Semedo završio je u bolnici tokom utakmice sa Eibarom.

Katalonci su u posljednjem kolu La Lige gostovali Eibaru, a Portugalac je bio član prve postave koju je izveo trener Ernesto Valvedre.

Međutim, desni bek Barce se nije pojavio na početku drugog poluvremena. Prebačen je u lokalnu bolnicu na ispitivanja zbog jakog udarca u glavu kojeg je dobio.

Semedo će tamo ostati dok mu se ne uradi testiranja. To je praksa kod ovakvih stvari i sigurno je da se neće vratiti sa ostatkom ekipe kući.

Barcelona remizirala protiv Eibara: Odličan kraj sezone za Messija, katastrofalan za Cillessena

Barcelona je danas u posljednjoj utakmici sezone u španskoj LaLigi odigrala 2:2 na gostovanju kod ekipe Eibara.

Ernesto Valverde je na teren poslao dosta jaku ekipu pa je i Lionel Messi zaigrao od prve minute. Također je i Jasper Cillessen krenuo na golu Barcelone od prve minute, ali bi bilo bolje da nije.

Naime Eibar je u 20. minuti stigao do vodstva kada je Marc Cucurella postigao gol za 1:0, a golman Barcelone je jako lošee reagovao u ovoj situaciji.

Barcelona je međutim brzo preokrenula rezultat golovima Lionela Messija. Prvo je u 31. minuti Arturo Vidal poslao sjajnu loptu za Argentinca koji je postigao gol izjednačio rezultat na 1:1.

Samo minutu kasnije Ivan Rakitić je također uputio odličnu loptu za Messija koji se sjurio na gol Eibara i pogodio za vodstvo od 2:1.

Međutim Eibar je u sudijsskoj nadoknadi prvog poluvremena izjednačio na 2:2 nakon još jedne greške Cillessena koji je istrčao sa svog gola i glavom izbio loptu, a De Blasis je fenomenalnim volejom pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku je Eibar imao puno bolje prilike da stigne do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:2. Barcelona je na kraju sezonu završila na prvom mjestu sa 87 bodova, 11 više od Atletico Madrida i čak 19 bodova više od Reala.

Lionel Messi je najbolji strijelac lige sa čak 36 golova, a pored toga je upisao i 13 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti