Nema kraja dobrim vijestima za Teveza

Selektor Argentine ga neće otpisati

Nema kraja dobrim vijestima za Teveza

Endin Čaušević

Argentinski napadač Carlos Tevez svoju karijeru će gotovo sigurno nastaviti u redovima kineskog Shanghaija.

Tevez je prošle sedmice imao oproštaj od navijača Boce Juniors što su svi protumačili kao potvrda da seli u Kinu. Iako mnogi vjeruju da ima još mnogo da ponudi na kraju Tevez nije mogao da odoli milionima iz daleke Azije.

Argentinac bi u svom novom klubu trebao godišnje zarađivati skoro 30 miliona funti. Ipak, iako će najvjerovatnije nastaviti karijeru u Kini to ne znači da će mu vrata reprezentacije Argentine biti zatvorena.

"Ako Tevez bude dostigao najvišni nivo svoje igre u Kini onda će sigurno dobiti poziv. Lavezzi je u Kini vratio formu i dobijao je pozive. Neću mu zatvoriti vrata reprezentacije samo zato što će igrati u Kini", rekao je selektor Gaučosa, Edgardo Bauza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi