Nema ni Messija: Je li ovo najslabiji sastav Argentine koji ste ikada vidjeli?

Scaloniju nije lako

Nema ni Messija: Je li ovo najslabiji sastav Argentine koji ste ikada vidjeli?

Čini se da reprezentacija Argentine nikada nije izgledala slabije što se tiče igračkog kadra nego večeras protiv Maroka. 

U pitanju je prijateljski susret u kojem je selektor Gaučosa Lionel Scaloni izveo sastav sačinjen većinom od fudbalera koji do sada nisu imali često priliku igrati za nacionalnu vrstu pa su za njih čuli većinom samo oni najveći zaljubljenici u fudbalsku igru.

Andreda, Montiel, Acuna, Pezzella, Kannemann, Pereyra, De Paul, Rodriguez, Paredes, Dybala, Martinez, to je sastav Argentine.

Ruku na srce, ima tu i nekoliko dobro poznatih fudbalera kao što su Juventusov Paulo Dybala, Interov Mautaro Martinez ili PSG-ov Leandro Paredes, a ostali? Andrada je golman Boce Juniors, Montiel desni bek Rivera, Kannemann štoper Gremija, Acuna lijevi bek Sporting Lisabona, Pereyra desno krilno Watforda, Guido Rodriguez vezista Club Americe...

Treba reći i to da su Scaloniju sastav većinom krojile povrede, pa zbog toga između ostalog nema zvijezda kao što su Leo Messi, Kun Aguero, Angel Di Marija, Nicolas Otamendi ili Marcos Rojo.

Bez obzira na sve, treba reći da Argentina večeras, barem prema igračkom kadru, ne djeluje kao ekipa koje bi se Maroko trebao prepasti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi