Za sve je kriv Aguero: Igra u životnoj formi, a zbog bizarnog razloga i Messija nije dobio poziv

Nevjerovatna odluka selektora Argentine

Za sve je kriv Aguero: Igra u životnoj formi, a zbog bizarnog razloga i Messija nije dobio poziv

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine igra u očajnoj formi u posljednje vrijeme pred nastup na Copa Americi koji ih očekuje ovog ljeta.

Gaučosi su prije nekoliko dana doživjeli šokantan poraz u prijateljskom susretu od Venecuele sa 3:1, a nakon više od pola godine u ekipu se vratio i Lionel Messi.

Messi nije igrao za Argentinu od Svjetskog prvenstva u Rusiji i činilo se da ga više nećemo gledati u dresu reprezentacije. Ipak, na nagovor stručnog štaba igrač Barcelone se vratio u tim, ali nije pomogao Gaučosima da izbjegnu poraz u pripremnom susretu.

Oko Argentine su uvijek skandalozne priče, a pozivanje igrača u reprezentaciju je posebna priča. Ranije se špekulisalo da Messi diktira ko će igrati, a sada se pojavila još "luđa" priča.

Naime, dosta pažnje argentinske javnosti izazvala je odluka Lionela Scalonija da u ekipu ne pozove Sergija Aguera koji igra u odličnoj formi u Manchester Cityju.

Aguero je vjerovatno u najboljim odnosima s Messijem od svih igrača i zbog toga nikome nije bilo jasno zašto se nije našao na spisku za ove utakmice selekcije Argentine.

Međutim, danas se u tamošnjim medijima pojavila nevjerovatna informacija, odnosno objašnjenje na ovu temu. Navodno, selektor Argentine nije zvao Aguera jer nije želio da naruši atmosferu u ekipi.

Scaloni je htio da Messi bude u kontaktu sa svim igračima i navodno je bio siguran da se to neće desiti ako Aguero bude tu i da će onda on komunicirati najviše sa svojim dobrim drugom iz Manchester Cityja.

Zbog toga su u vrhu napada, ali i na većini ostalih pozicija fudbaleri za koje u Argentini vjeruju da nisu zaslužili poziv u reprezentaciju. Gaučosi širom svijeta imaju odlične igrače, ali bizarnim biranjem ekipa se na kraju svede većinom na "anonimuse".

Argentince očekuje još jedna pripremna utakmica i to sutra u gostima protiv Maroka. Messi neće igrati ovaj meč zbog povrede koju je zadobio na utakmici protiv Venecuele i on se već vratio u Barcelonu.

Promo

Top Komentari

amadeus21
Ovo je smiješno..Messi pravi cirkus od svoje reprezentacije...
2 2
Konj konjski
Joj kako vi pricate isto da je ovo sam messi potvrdio da je istina.Mogu i ja napisati da je dzeko jebo mater svima poslije armenije ali to ne znaci da je istina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi