Nema pozitivnih, sutra se nastavlja slovenska Prva liga

Obavljeno testiranje

Nema pozitivnih, sutra se nastavlja slovenska Prva liga

U Sj. Makedoniji je danas zvanično prekinuta fudbalska sezona iako je postojao plan da se ona nastavi 14. juna.

Ipak, u ovoj državi je naglo počeo rasti broj novootkrivenih slučajeva zaraze virusom Covid-19, a više slučajeva je otkriveno i među fudbalskim prvoligašima.

Došlo je do pometnje u makedonskom fudbalu, a ista je okončana odlukom da se prvenstvo ipak prekine, bez šampiona.

Tako su za sada Sj. Makedonija i BiH zemlje regiona koje neće na terenu okončati sezonu 2019/2020. Sa druge strane, fudbal se već vratio u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj i izgledno je da će u ovim državama sezona biti okončana, koliko-toliko, regularno.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Uskoro se sezona nastavlja i u Sloveniji. Iz Slovenije danas stižu i odlične vijesti - naime, svi igrači, treneri i članovi osoblja slovenskih prvoligaša su testirani na Covid-19, a pozitivnih slučajeva nije bilo.

Svi uslovi su tako ispunjeni za nastavak sezone Prve lige, a to će se desiti već sutra. Sutra su na rasporedu dvije utakmice 26. kola Prve lige, od 19:00 igraju Aluminij i Mura, a dva sata kasnije počinje meč Celja i Rudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi