Nema praštanja: UEFA kaznila Steauu i Celtic

Nema praštanja: UEFA kaznila Steauu i Celtic

Iz UEFA-e je danas na adresu Celtica i Steaue stigla 'čestitka' u vidu novčane kazne koju će ova dva kluba morati da plate.

Celtic je kažnjen zbog izgreda svojih navijača na utakmici protiv Dinama u Zagrebu, koja je odigrana 11. decembra. Škotski prvak je kažnjen za 10.000 eura zbog upotrebe pirotehnike i sukoba navijača sa polijom.

Steaua će se suočiti sa još težom kaznom i to ponovo zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Rumunski klub je kažnjen sa 20.000 eura i sa dvije utakmice u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi pred prazim tribinama.

Sporno ponašanje navijača Steaue desilo se na utakmici Evropske lige protiv Dinama iz Kijeva, također u decembru prošle godine. Tada su domaće tifoze istakle rasistički transparent zbog kojeg će najviše ispaštati klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.