Nema pristupa za bh. fotoreportere na Mundijalu u Brazilu

FIFA nam nije odobrila nijednu akreditaciju

Nema pristupa za bh. fotoreportere na Mundijalu u Brazilu

M. Skaka

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstu u Brazilu dobio je samo 15 akreditacija za novinare (pisana štampa, interenet stranice i slobodni novinari) i niti jednu akreditaciju za fotoreportere.

Predstavnici FIFA Odjela za izdavanje akreditacija za novinare, su broj izdvojenih akreditacija za novinare iz svih zemalja obrazložili iskustvom i brojem prisutnih predstavnika medija na ranijim prvenstvima.

Ovo će značiti da će svi bh. mediji biti prinuđeni da fotografije sa SP kupuju od inostranih agencija, te da niti jedna bh. redakcija neće imati mogućnost da sama kreira i odredi fokus fotoizvještavanja.

Za publiku u Bosni i Hercegovini to će sasvim sigurno značiti daleko manje fotografija atmosfere na bh. tribini, te daleko otežan pristup video izvještavanja iz mix zone, te mnogo manje izjava naših fudbalera nakon utakmica Svjetskog prvenstva.

NS/FS BiH apeluje na maksimalnu profesionalnost svih redakcija, te na dobru procjenu svih aspekata prije podnošenja Zahtjeva za dobijanje akreditacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije