Nema Ronalda, nema trofeja: Atletico u sjajnom meču pobijedio Real i osvojio Superkup
Prvi madridski derbi u sezoni pripao Atleticu (Foto: EPA)

Madridski duel završio pobjedom Jorgandžija

Nema Ronalda, nema trofeja: Atletico u sjajnom meču pobijedio Real i osvojio Superkup

M. Šljivak

Fudbaleri madridskog Atletica osvojili su evropski Superkup. Oni su večeras u Tallinu preokretom savladali gradskog rivala Real nakon produžetaka rezultatom 4:2.

Loše je počelo po Kraljeve. Već u prvoj minuti su primili gol, a Diego Costa je prvo na čudesan način prevario odbranu Reala i zatim je zakucao loptu iza leđa Keylora Navasa za prednost Atletica od 1:0.

Aktuelni prvak Evrope je do izjednačenja došao u 27. minuti meča. Gareth Bale je poslao odličan centaršut, a na pravom mjestu je iskusni Karim Benzema koji glavom šalje loptu u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi u 63. minuti meča Real ponovo poveo. Juanfran je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Marciniak iz Poljske pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je kapiten Sergio Ramos. Bio je precizan za vodstvo Kraljeva od 2:1.

Ipak, Atletico ima Diega Costu. U 79. minuti je sjajni napadač pogodio drugi put nakon sjajne akcije Corree i rezultat je poravnat na 2:2.

To je bio i konačan rezultat nakon 90 minuta igre i ovaj susret je otišao u produžetke.

Tamo se Atletico mnogo bolje snašao i u prvom produžetku su riješili sve dileme oko pobjednika. Prvo je u 98. minuti spektakularan gol postigao Saul za 3:2, da bi rezultat na 4:2 u 104. minuti povećao Koke.

Realu povratka nije bilo. Ostalo je 4:2 za Atletico koji je tako u novu sezonu ušao trofejom.


Superkup Evrope:

Real Madrid - Atletico Madrid 2:4 (Benzema 27', Ramos 63'p / Costa 1', 79', Saul 98', Koke 104')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babo
No Ronaldo,no Party....
20 9
Conor Mc Gregor
Real bez ronalda ko kurac bez picke
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi