Nema više izgovora: Katarski Emir 'okrenuo ploču' i odlučio dovesti nove ljude u PSG
Katar je uložio ogromna sredstva u PSG kako bi ovaj tim postao najbolji na svijetu. Međutim, rezultati su znatno slabiji od očekivanog, pa se očekuju promjene u rukovodstvu kluba (Foto: EPA)

Predsjednik, sportski direktor i trener na izlaznim vratima

Nema više izgovora: Katarski Emir 'okrenuo ploču' i odlučio dovesti nove ljude u PSG

Midhat Šljivak
Teme:

PSG je ove sezone uspio da osvoji titulu prvaka Francuske, ali to je sve što je ekipa Thomasa Tuchela uspjela napraviti.

Imali su mogućnost da osvoje još tri trofeja, ali tu šansu nisu iskoristili. Posljednja je propala sinoć kada ih je Rennes nakon velikog preokreta savladao i osvojio Kup Francuske.

Nakon svega vlasnik ekipe katarski Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, navodno je odlučio da napravi ogromne promjene unutar tima. Spreman je na velike stvari i doći će čak i do promjena u rukovodstvu kluba.

Redom bi otkaze mogli dobiti predsjednik Nasser Al-Khelaifi, sportski direktor Antero Henrique, ali i trener Thomas Tuchel. Razlog su skromni rezultati, koji su praćeni velikim ulaganjima i to šef ne želi više da trpi.

Francuski mediji pišu da će na kraju sezone Emir narediti promjene. Ulaganja u tim neće smanjivati, ali će promijeniti način na koji klub funkcioniše i angažovat će nove ljude na bitnim pozicijama.

Očekuje se da će prije svih otkaz dobiti sportski direktor Antero Henrique. Nije čovjek zadužen za transfere u prethodnom periodu uspio napraviti nijedan značajan transfer i pravio je neke neshvatljive poteze.

On nema apsolutno nikakvih zasluga za dovođenje Neymara ili Kyliana Mbappea u ekipu, ali je imao interesantan izbor pojačanja, pa je tako u Pariz doveo Lassana Diarru iz Al Jazire, te Leandra Paredesa iz Zenita.

Njemački trener Thomas Tuchel je također pod velikim upitnikom za nastavak rada u PSG-u. On sinoć nakon poraza od Rennesa nije želio previše govoriti o situaciji u klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam šta da vam kažem. Morat ću razmiliti o svemu u narednih nekoliko dana", poručio je Tuchel.

I na kraju će vjerovatno navjeći ceh platiti predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi. Njega katarski Emir smatra najvećim krivcem za loše stanje unutar kluba i izvjesno je kako njega od naredne sezone nećemo gledati na poziciji predsjednika kluba.

Top Komentari

nightcry
Emir je moron, razmaženi tenkre, koji misli da je dovoljno poželiti, platiti i odnijeti kući titulu LP - nek' ode u Švicu u UEFU i nek' kupi sebi jedan orginalni pehar, prodaće mu ga sigurno za par miliona !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi