I Nemanja Matić je odabrao novi klub

Napušta Manchester United

I Nemanja Matić je odabrao novi klub

Admin Čaušević

Nemanja Matić nakon osam godina napušta Englesku i spreman je za nove izazove.

Iz Italije stižu najnovije vijesti o budućnosti iskusnog srbijanskog veznjaka. Vjerodostojni Gianluca Di Marzio tvrdi da je već izabrao novi klub.

Ako je vjerovati poznatom transfer guruu nova stanica u bogatoj karijeri iskusnog fudbaler bit će Rim, tačnije ekipa Rome.

Prema nekim informacijama Matić će sa osvajačem Konferencijske lige iz prošle sezone potpisati jednogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu godinu.

To znači da 33-godišnjaka čeka nova saradanja sa Joseom Mourinhom što je ranije bio slučaj i na Old Traffordu.

Matić je od 2014. godine igrao u Engleskoj, a prije Crvenih đavola nosio je dres Chelseja i trebao bi biti drugi srbijanski fudbaler koji stiže u redove Vučice nakon što je ranije dogovoren i golman Mile Svilar.

Chelsea i Manchester United su na kupovinu Matića dali ukupno 70 miliona eura. S Plavcima je osvajao Premiership, dok svoju avanturu na Old Traffordu završava bez osvojenog trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi