Nemanja Tomić se neće izvinuti

Tomić u centru pažnje

Nemanja Tomić se neće izvinuti

Mladi reprezentativac Srbije Nemanja Tomić ovih se dana našao u centru pažnje zbog svog načina radovanja protiv Hrvatske. Tomić se u Varaždinu nakon postignutog gola okrenuo prema navijačima Hrvatske i odglumio pucanje mitraljezom po njima.

„Prvo sam stavio palac u usta jer mi se porodila sestra. Tek posle toga sam promenio način radovanja. Moj gest nije uperen protiv bilo koga, iako smo bili izloženi uvredama sa tribina“, kaže nogometaš Partizana.

Predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić se za vrijeme odigravanja sporne utakmice nalazio s A reprezentacijom u Litvaniji, tako da nije vidio gest mladog reprezentativca i ne želi  ništa da komentariše dok ne vidi snimku sporne situacije.

„Bio sam u Litvaniji, ispitaćemo celu stvar, ukoliko se ispostavi da je tačno da je streljao prema navijačima Hrvatske, mogu da kažem da ne priliči reprezentativcu Srbije da se tako ponaša“, kaže prvi čovjek srpskog nogometa.

Da napomenemo u kvalifikacijskoj utakmici mladih selekcija Hrvatske I Srbije koja se igrala u utorak u Varaždinu domaći igrači su slavili sa 3:1, a prije utakmice na ulicama Varaždina je napadnut director mladih selekcija Srbije Milovan Đorić, koji je šetao u trenirci reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.