Nemec i Šestak priželjkuju pobjedu u Žilini

Slovaci sanjaju o Mundijalu

Nemec i Šestak priželjkuju pobjedu u Žilini

E. Škorić

Slovački nogometni reprezentativci i dalje sanjaju o Mundijalu u Brazilu sljedćeg ljeta i to zahvaljujući (neočekivanoj) pobjedi u Zenici.

Slovačka je u petak s minimalnih 1:0 slavila u Zenici, što im je omogućilo da ostanu u utrci za drugo mjesto i baraž za SP u Brazilu sljedećeg ljeta. Sada im je potrebna pobjeda u Žilini protiv Zmajeva.

"Balkanci su neobični i uvijek su puni samopouzdanja. Malo smo ih 'spustili' ali vidjet ćemo kako će stvari izgledati u utorak. Spremni smo, pokazali smo da možemo igrati protiv jakih protivnika i onda kada imamo manji posjed lopte", rekao je slovački rprezentativac Adam Nemec.

"BiH je i dalje pva u grupii, ali imaju isti broj bodova kao Grča i samo pobijedima im odgovara, što je možda naša prednost. Igrat ćemo na pobjedu, ali ne moramo žuriti i srljati", rekao je Stanislav Šestak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije