Nemoćni Omeyer: Raspoloženi Bašić postigao 13 golova

Poraz Chamberyja od PSG-a

Nemoćni Omeyer: Raspoloženi Bašić postigao 13 golova

Dž. Mrakić

Utakmicom između PSG-a i Chamberyja kompletirano je 5. kolo francuske rukometne lige.

PSG je slavio petu uzastopnu pobjedu, a glavni akteri susreta bili su Mikkel Hasen i Edin Bašić.

Možda i najbolji rukometni golman svih vremena, Thierry Omeyer, pružio je dobru partiju na ovom susretu gdje je zabilježio 10 odbrana, međutim nije imao rješenja za srednjeg beka Chamberyja.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je 13 golova od 15 pokušaja za nevjerovatni procenat realizacije od 86%, međutim epitet najboljeg strijelca susreta ipak mu nije pripao, s obzirom da je Danac Mikkel Hasen 14 puta pogodio mrežu protivnika.

Bašić je trenutno, sa 34 postignuta gola, peti strijelac LNH lige, a najbolje golgetere predvodi rukometaš Nimesa, Islanđanin Snorri Stein Gudjonsson, koji se dosad 42 puta upisivao u listu strijelaca.

LNH liga, 5. kolo:

PSG 35:27 Chambery

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.