Nemoguća misija: Čak 33 godine Čelik nije slavio na Koševu
Ahmetović je u posljednjem duelu na Koševu bio neriješiva enigma za defanzivce Čelika, a u petak ćemo vidjeti hoće li ga moći zaustaviti Vrhovac, Pecelj i ostali iz odbrane Zeničana

Neugodna tradicija za klub s Bilinog polja

Nemoguća misija: Čak 33 godine Čelik nije slavio na Koševu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika reprezentativnu pauzu koriste kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone. Nakon što su odradili mini pripreme u Međugorju, Zeničani su jučer imali slobodan dan, a već danas imaju novi trening.

U petak će izabranici Slaviše Božičića gostovati na Koševu, gdje nisu pobijedili 33 godine. Sigurno da tradicije i postoje da se ruše, a vidjet ćemo mogu li crno-crveni pobijediti aktuelnog prvaka na našem najvećem stadionu. 

Zeničani su posljednji put slavili u Sarajevu 1986. godine, a gol za pobjedu rezultatom 0:1 postigao je Duško Vlaisavljević. Nakon toga, Čelik nije uspio da osvoji tri boda protiv bordo ekipe i to je jedini stadion, odnosno gostujući teren na kojem nisu pobijedili.

Koliko je u posljednje vrijeme Sarajevo nezgodan protivnik za Zeničane, kada su u pitanju utakmice na Koševu govori podatak da je u posljednje četiri utakmice Sarajevo postiglo 17 golova, dok je Čelik postigao samo jedan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani su posljednji put neporaženi napustili Sarajevo 2015. godine, kada je na Koševu bilo 1:1, strijelac za Sarajevo bio je Leon Benko, dok je za Čelik pogodio Nikola Simić, crno-crvene je na toj utakmici s klupe predvodio Boris Pavić, dok je s druge strane na klupi sjedio Meho Kodro, koji je upravo nakon tog meča otišao iz Sarajeva.

U ovoj sezoni Čelik i Sarajevo su igrali na Bilinom polju, a u sjajnoj atmosferi pred oko 10.000 gledatelja meč je završen bez pobjednika 0:0.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Gazi pitare smradove
4 12
Mu'min Juventino FKS
Bas je ovaj celik mali klub
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi