Za Bjelicu bolje da dan nije svanuo: Frapantna kazna je ništa šta mu se sprema!

Nakon što je udario Sanea

Za Bjelicu bolje da dan nije svanuo: Frapantna kazna je ništa šta mu se sprema!

Admin Čaušević

Nenad Bjelica je u drugom poluvremenu udario Leroya Sanea pored aut linije nakon što je došlo do nesporazuma u borbi za jednu loptu tokom utakmice Bayern - Union Berlin.

Bjelica je poslije utakmice šokirao Nijemce kazavši da se uopšte neće izviniti Saneu, već je izvinjenje uputio samo svom klubu i igračima.

"Bio sam u svom prostoru, uzeo sam loptu i htio sam je dati Saneu. On me odgurnuo i reagovao sam tako. Došao je u moj prostor da me provocira", rekao je hrvatski trener poslije utakmice.

Njemački mediji su se dan nakon utakmice raspisali i mogućoj kazni za bivšeg trenera Dinama i Osijeka te informacije nimalo nisu dobre.

Za DPA je potvrđeno kako Bjelica sigurno neće biti na klupi tokom derbija začelja protiv Darmstadta te da će mu kazna biti izrečena sljedeće sedmice.

Oglasi

Prema pravilniku FS Njemačke (DFB) u slučajevima kada se namjerno primjeni fizička sila poput udaranja, odgurivanja, pljuvanja ili ujedanja kazna je između šest sedmica i šest mjeseci.

Dakle, Bjelici se ne piše dobro. Hrvat bi mogao biti suspendovan na čak mjesec i pol što je predug period za bilo koji tim bez trenera na klupi.

Postoje situacije kada bi kazna mogla biti i smanjenja na tri utakmice ukoliko je fizičkom napadu prethodila provokacija ili uvreda.

Ipak, ono što Bjelici ne ide u prilog što se javno nije želio izviniti Saneu zbog čega ga njemački mediji poput Bilda optužuju da se ne zalaže za fair play.

Oglasi

Upravo je Bild otišao najdalje uz poruku da Union Berlin odmah mora smijeniti Bjelicu jer timu slijedi dramatična borba za opstanak i to bez trenera na klupi.

Čak se već spominje i mogući nasljednik u liku Steffena Baumgarta koji je igračka legenda Uniona, te je bez posla otkako je napustio Koeln gdje je imao period sjajnih rezultata.

Bild je postavio i pritisak na čelnike Uniona uz zaključak da će oni biti najviše odgovorni ako zadrže Bjelicu na klupi i ispadnu iz Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ekipa koja je prošle sezone bila apsolutna senzacija te u ovoj takmičarskoj godini nastupala u Ligi prvaka je trenutno tri boda van zone ispadanja.

Iskusni stručnjak je do sada Union vodio na sedam mečeva. U Bundesligi je ostvario dvije pobjede uz jedan remi, ali bi nepromišljenim potezom praktično sam sebi mogao odbrojati dane na klupi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ma **** ti se Nenade sve si uradio kako treba ... Pusti onog pussya sa kikicama , samo si grešku napravio što ga nisi dobro zakačio ...
0 2
zlokotlokrp
Ovaj Sane je izgleda žešći provokator. Svojevremeno je i od Manea dobio po labrnji, sad od Bjelice. Trebali bi i njega malo preispitat, ko si to ti i šta si!??!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi