Nenajavljeni gosti u hotelu iznenadili, ali i razočarali Senegalce
Reprezentacija Senegala sutra igra protiv BiH, a nedjeljni trening propušten je zbog posjete FIFA-inog tima za antidoping kontrolu

Antidoping kontrola u Le Havreu

Nenajavljeni gosti u hotelu iznenadili, ali i razočarali Senegalce

E. Škorić
Teme:

Reprezentacija Senegala u Le Havreu se sprema za sutrašnji duel s Bosnom i Hercegovinom.

Senegalci su u Francuskoj kao na domaćem terenu, većina ih živi i radi upravo u ovoj zemlji, tako da se može slobodno reći da će ova afrička selekcija biti domaćin u sutrašnjem duelu, koji je na programu od 20 sati.

Dva dana prije utakmice, u nedjelju, u hotel Novotel u Le Havreu, gdje su Senegalci odsjeli, došla je nenajavljena posjeta iz FIFA-e, a radi se o antidoping kontroli.

Prema pisanju tamošnjih medija, Senegalci su morali proći anti-doping test, a FIFA se potrudila da na vrijeme i iznenadno posjećuje nacionalne timove koji će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Trening u nedjelju je otkazan, a u kratkom saopštenju Senegalske nogometne asocijacije (FSF) objavljeno je kako su igrači nedjelju iskoristili tako što su radili anti-doping testove.

U doktoroskom timu senegalske reprezentacije kažu da vjeruju kako su se svi igrači pridržavali pravila, a u slučaju da neko bude dopingovan, ostat će bez nastupa na Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi