Nenin Trabzonspor prejak za Bosnu Royal

Memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

Nenin Trabzonspor prejak za Bosnu Royal

Edmir Škorić

U Skenderiji je večeras otvoren 11. Memorijalni turnir "Mirza Delibašić", koji se igrao u sjećanje na legendu sarajevske Bosne. 

Brojni uvaženi gosti Sarajeva bili su na otvorenju, a riječ je imao i Danko Delibašić, sin nekadašnje legende Bosne. 

U KK Bosna Royal rade sve da se ne zaboravi Mirza Delibašić, te da se svake godine prisjetimo jedne košarkaške i ljudske veličine.

Večeras su, u sklopu turnira, igrali turski Turk Telekom i Charleroi iz Belgije, te Trabzonspor našeg Nene Markovića i Bosna. 

Nenin klub slavio je uvjerljivo, rezultatom 89:49, a najefikasniji bili su Natuazhko Kyril (14), Tarence Kinsey (12), te Gulasia, Serhan i Cander sa po 11 poena. Eldin Čamdžić, koji je ubacio 11 poena, bio je jedini dvocifren u timu Senada Redžića, dok je Imran Fazlić postigao devet poena.

U drugom polufinalnom meču Turk Telecom je rezultatom 65:53 savladao Charleroi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.