Neočekivan poraz Arsenala u Bjelorusiji, golijade u Rennesu i Pireju
Veliko iznenađenje napravio je Bate Borisov. Krivac za gol i poraz Arsenala je i Sead Kolašinac koji se nije najbolje pokazao kod gola večeras (Foto: EPA)

Evropska liga, nokaut faza

Neočekivan poraz Arsenala u Bjelorusiji, golijade u Rennesu i Pireju

Midhat Šljivak
Teme:

Uzbudljivo je bilo u prvim utakmicama šesnaestine finala Evropske lige, a najveće iznenađenje viđeno je u Bjelorusiji, gdje je Bate Borisov savladao Arsenal sa 1:0.

Bjeloruski prvak već godinama je neugodan rival za sve evropske velikane. Arsenal je večeras to osjetio na svojoj koži i poražen je rezultatom 1:0.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 45. minuti. Stanislav Dragun je iskoristio uspavanost odbrane i Seada Kolašinca, te je pogodio za 1:0.

Niko nije ni slutio da će ovo biti jedini pogodak na utakmici. Bate je do kraja sačuvao prednost, a u revanšu će Topnici biti bez Alexandrea Lacazettea koji je isključen u finišu meča.

Sead Kolašinac je odigrao 74 minute ove utakmice i nije se proslavio, kao ni ostatak ekipe.

Derbi se odigrao na Olimpicu u Rimu gdje je Lazio ugostio Sevillu, te je poražen rezultatom 0:1.

Jedini gol u 22. minuti meča postigao je Ben Yedder i Andalužani sa dobrom prednošću idu na revanš.

Inter je slavio u Beču u fantastičnoj atmosferi protiv Rapida sa 0:1. Jedini gol na meču postigao je Lautaro Martinez sa bijele tačke.

Najefikasniji meč odigran je u Rennesu, a domaći tim je remizirao sa Betisom 3:3, dok je odlična utakmica viđena i u Pireju gdje su Olympiakos i Dynamo Kiev remizirali (2:2).

Benfica je kao gost savladala Galatasaray sa 1:2, dok je meč Krasnodar - Bayer završen bez golova 0:0, kao i duel u Pragu između Slavije i belgijskog Genka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Evropska liga, šesnaestina finala:

Bate - Arsenal 1:0
Galtasaray - Benfica 1:2
Krasnodar - Bayer 0:0
Lazio - Sevilla 0:1
Olympiakos - Dynamo Kiev 2:2
Rapid Beč - Inter 0:1
Rennes - Betis 3:3
Slavia Prag - Genk 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi