Neočekivan poraz Skakavaca, Hajroviću 45, Salatiću 90 minuta

Švicarska Superliga, 20. kolo

Neočekivan poraz Skakavaca, Hajroviću 45, Salatiću 90 minuta

Edmir Škorić

Nogometaši Grasshoppersa i Siona poraženi su kod kuće u današnjim susretima 20. kola švicarske Superlige...

Grasshoppers je razočarao i izgubio od Aaraua s 1:2. "Skakavcima" je bila potrebna pobjeda kako bi došli na drugu poziciju i primakli se vodećem Baselu na tri boda zaostatka, ali...

Osmoplasirani Aarau je poveo u petoj minuti pogotkom Larsa Unnerstalla, da bi Sven Lüscher u 19. povisio na 2:0. Uspio je Grasshopper smanjiti preko Nassima Ben Khalife u 70. minuti, ali ne i izjednačiti ili preokrenuti rezultat.

Mladi bh. reprezentativac Sead Hajrović igrao je drugo poluvrijeme (od 46. minute), dok je potencijalni A reprezentativac naše zemlje, Veroljub Salatić, na terenu proveo svih 90 minuta. 

U derbiju začelja Sion je ugostio Lausanneu. Gosti su slavili sa 2:1 i tako došli na brojku od 10 bodova, ali su uveliko otpisani. Yoric Ravet, Francuz, bio je čovjek odluke s dva gola za goste, dok je jedini gol za domaću momčad postigao Rumun Ovidiu Herea. 

Superliga, 20. kolo:
Grasshoppers - Aarau 1:2 (Ben Khalifa 69/ Hallenius 5, Luscher 18)
Sion - Lausanne 1:2 (Herea 33/ Ravet 5, 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.