Neočekivano: Vražalić s Fuchseom prvak svijeta

Duel dva bh. reprezentativca u finalu

Neočekivano: Vražalić s Fuchseom prvak svijeta

Dž. Mrakić

Njemački klub Fuchse Berlin sinoć je, nakon pobjede protiv mađarskog Veszprema našeg Mirsada Terzića, osvojio „Super Globe“ titulu klupskog prvaka svijeta.

Berlinske „Lisice“, čiji je član nedavno postao bh. reprezentativac Faruk Vražalić, u finalu prvenstva održanom u Kataru savladale su evropskog viceprvaka nakon produžetka (4:3), s obzirom da je nakon regularnih 60 minuta rezultat na semaforu glasio 24:24.

Još veći posao osvajači EHF kupa napravili su u polufinalu, kada su aktuelnog evropskog prvaka i rukometnog velikana Barcelonu porazili 26:25. U susretu prije toga slavili su s tri razlike protiv aktuelnog prvaka Afričkog kupa, tuniskog Club Africain sa 27:24.

Tako je naš Vražalić, koji je u finalu postigao jedan pogodak, sa svojim klubom iznenađujuće osvojio svjetsko klupsko prvenstvo i podigao „Super Globe“ trofej. Pored toga, bh. reprezentativac i ekipa osvojili su i ugodnu svotu od 400 hiljada američkih dolara.

U meču za treće mjesto Barcelona je deklasirala australski Sydney University s 10 razlike, a pored spomenutih ekipa učešće su još uzeli egipatski Al Ahli, katarski Al Sadd i brazilski Taubate.

IHF Super Globe, finale:

Fuchse - Veszprem 28:27 (24:24)

IHF Super Globe, 3. mjesto

Barcelona - Sydney University 30:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.