Neopreznost Muslere eliminisala Urugvajce

Copa America

Neopreznost Muslere eliminisala Urugvajce

Edmir Škorić

Nogometna seleekcija Urugvaja ispala je s Copa Americe već nakon dva kola grupne faze.

U grupi C Copa Americe u Sjedinjenim Američkim Državama sve je riješeno poslije drugog kola.

Venezuela je s 1:0 pobijedila Urugvaj, Meksiko je bio bolji od Jamajke s 2:0 i te dvije reprezentacije s maksimalnih šest bodova idu u nokaut fazu.

Šok za Urugvajce priredio je Jose Rondon, koji je u 36. minuti zatresao mrežu protivnika. 

No, prethodio je golu šut Guerre s 40 metara i izlazak Fernanda Muslere, koji je bio nesiguran, lopta se potom od prečke odbila do Rondona, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Nešto kasnije Meksiko je s 2:0 savladao Jamajku, a strijelci su bili Javier Hernandez u 18. i Peralta u 81. minuti. 

U sljedećem kolu igraju Meksiko i Venezuela i to će biti borba za prvo mjesto, dok su i jedni i drugi rezultatski rasterećeni. Urugvaj i Jamajka će tražiti prve bodove na Copi u međusobnom duelu.


Salomon Rondon Goal | Uruguay vs Venezuela... by football-zip

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi