Neredi u Amsterdamu

Evropska liga

Neredi u Amsterdamu

Adnan Beganović

Zbog nereda prije  i poslije  utakmice Aiaxa i zagrebačkog  Dinama (2:1), koja je sinoć odigrana u Amsterdamu u okviru Lige Evrope, holandska policija je uhapsila i zadržala do pred kraj prvog poluvremena 164 pristalice ta dva kluba.

Od pomenutog broja čak 130 su navijači zagrebačkog kluba i niko od njih nije imao kartu za utakmicu.
Holandska policija je bila veoma efikasna tako da u neredima nije bilo povrijeđenih, osim jedne osobe koju je u gužvi "zakačio" policijski automobil.

Najveći broj izgrednika pušten je na slobodu, a protiv 25 njih biće podnijete prekršajne prijave.

Imajući loša iskustva sa navijačima Dinama, Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske je u svojoj ambasadi u Amsterdamu tokom jučerašnjeg dana organizovalo cjelodnevno dežurstvo i bilo u stalnom kontaktu sa holandskom policijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.