Neretljak: Fizička sprema ekipe je najvažnija

Trener NK Metalleghe BSI

Neretljak: Fizička sprema ekipe je najvažnija

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u Hercegovini bruse formu za drugi dio sezone.

Jajčani su svjesni da ih čeka težak posao u borbi za opstanak, ali vjeruju u svoje kvalitete.

Doveli su i određeni broj pojačanja, a trener Mato Neretljak zadovoljan je radom njegovih izabranika.

"Radom sam zadovoljan, a svaki dan treniramo dva puta. Rezultati na prijateljskim utakmicama i nisu u prvom planu, važno je da se momci istrče i vjerujem da ćemo biti sve bolji i bolji", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Kada su pojačanja u pitanju, prelazni rok za tim iz Jajca nije završen, a našeg sagovornika smo pitali kako je zadovoljan onima koji su do sada pojačali njegov tim. Jedan od tih je i Dženis Beganović, napadač koji se nalazi na posudbi iz FK Željezničar.

"Imali smo dva igrača van stroja, ali sada su svi tu. Konkurencija je dosta dobra, a postoji mogućnost da ćemo dovesti još jedno ili dva pojačanja. Što se tiče Beganovića, to je momak koji se želi dokazati, ali se vidi  da mu fali utakmica. Sigurno da će biti od pomoći ekipi kao i svi ostali igrači, a slijedeća sedmica za nas će biti još aktivnija", ističe  Neretljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik i Olimpik se ne predaju u borbi za opstanak, pa u Jajcu sigurnim jednim okom prate i dešavanja u ta dva kluba.

"Pratimo sve rivale, ali mi prvo moramo biti skoncentrisani na sebe. Moramo biti fizički spremni jer je to najvažnija stvar u BiH, kao i Hrvatskoj. Na to sam najviše i skoncentrisan", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba trener NK Metalleghe BSI Mato Neretljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi