Neretljak: Moramo ostaviti zadnji atom snage

Trener Metalleghea pred Mladost Doboj Kakanj

Neretljak: Moramo ostaviti zadnji atom snage

S. Mlaćo

U okviru posljednjeg kola Lige za opstanak nogometaše Metalleghe BSI očekuje gostovanje u Doboju kod Kaknja.

 Duel sa domaćom Mladosti za Jajčane je meč sezone u kojem se odlučuje njihova sudbina. Sve osim pobjede debitanta u Premijer ligi vraća u niži rang, a i sa pobjedom moraju osluškivati rezultate iz Širokog Brijega i Sarajeva.

"Pozicija na tabeli je takva da više ne ovisimo samo o svojim rezultatima. Naravno da to nije ugodno i da bi ostali u Premijer ligi mora se mnogo toga poklopiti. Mi razmišljamo samo o našem meču sa Mladosti u kojem idemo na pobjedu jer drugog izbora nemamo. Hoćemo li uspjeti u toj nakani i hoće li to biti dovoljno za opstanak teško je prognozirati. Sigurno je da ko god istrči na teren mora ostaviti zadnji atom snage, jer samo tako možemo doći do cilja,“ istakao je Mato Neretljak, trener popularnih Kraljeva.

Utakmica Mladosti i Metallegeha igra se u subotu sa početkom u 17 sati i jedina nije na TV ekranima. Neretljak u ovom meču ne može računati na kartonirane Duraka, Asanovića i Kovača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi